Naar aanleiding van een andere vraag had ik weer contact met Don Zuiderman en Gerard Dummer van de PABO HU. Zij vertelden mij dat zij voor alle tweedejaars studenten een hoorcollege en werkcolleges computational thinking gingen verzorgen.

Afgelopen maandag had ik het geluk dat ik te gast mocht zijn bij het werkcollege dat Gerard Dummer verzorgde in de HU vestiging in Amersfoort. 

Ik was al op een aantal verschillende plekken om te horen over en ervaring op te doen met computational thinking, maar nog nooit op een PABO waar alle (tweedejaars) studenten een module computational thinking en programmeren volgen. Ik vond het erg interessant en leuk om een kijkje te mogen nemen in de “keuken” van Don en Gerard en om te zien hoe de studenten met de goed doordachte programmeeropdrachten aan de slag gingen.

Gerard schreef zelf ook een verslag over dit aanbod voor de studenten: http://www.gerarddummer.nl/blog/2018/04/module-computational-thinking-en-programmeren-op-de-pabo.html

Categorieën: Geen categorie