Begin mei kwam ik contact met Henk ten Dolle, ondernemer in Winterswijk. Van Henk hoorde ik over het 3DXperience Café dat met enige regelmaat in Winterswijk georganiseerd wordt.

Foto: Een groot geprint object dat in het bedrijf van Henk ten Dolle te vinden is.

Op 24 mei was ik bij het 3DXperience Café waarbij Luuk Wissink vertelde over het printen van metalen onderdelen voor onder andere een broodfabriek. Daarna heb ik diverse mensen gesproken, onder andere John Berends, een van de docenten van het Gerrit Komrij College in Winterswijk. 

John nodigde mij uit om aanwezig te zijn bij een van de avonden waarop er in zijn school in het Skills technieklokaal, een lokaal waar overdag basisschoolleerlingen door vrijwilligers begeleid worden, door diverse mensen gebouwd wordt aan een eigen 3D-printer.

Op 31 mei was ik bij deze mooie gemêleerde groep en ik mocht op hun vingers kijken om te zien waar ze mee bezig waren.

Dit project is het initiatief van een aantal Winterswijkse bedrijven. Degenen die aan dit traject meedoen, betalen een naar rato klein bedrag om zo een 3D-printer te kunnen bouwen. Lukt het de deelnemers om met succes een 3D-printer te bouwen, dan mogen zij hun 3D-printer houden.

Een van de jongeren vertelde bezig te zijn met een opleiding “vormgeving” en zij vertelde dat zij de 3D-printer die zij bouwt graag in wil zetten bij het volgen van haar opleiding.

John en een aantal van zijn collega’s nemen deel aan dit project met de bedoeling dit project een vervolg te geven met leerlingen van het Gerrit Komrij College.

Ik vind het een mooi initiatief en ik vond het erg leuk om iets meer te weten te komen over 3D-printen.

Meer lezen? Bekijk de volgende artikelen:

https://www.achterhoeknieuwswinterswijk.nl/nieuws/algemeen/201169/cursus-zelf-bouwen-3d-printer-

https://www.winterswijkseweekkrant.nl/nieuws/algemeen/428808/3d-printer-bouwen-lijkt-moeilijk-maar-het-gaat-wel-lukken-?related

Categorieën: Geen categorie