Afgelopen voorjaar werd ik door Muziek en KunstWijs uitgenodigd om namens Muziek en KunstWijs en Bieblab van Bibliotheek Oost-Achterhoek twee keer “Bewegend Blikje Bouwen” in locatie Eibergen te verzorgen.
De eerste dag waarop ik twee workshoprondes verzorgde, was afgelopen zomer op een bijzonder warme dag.
De tweede dag waarop ik twee workshoprondes verzorgde was op vrijdag 2 november.
Bepakt en bezakt met allerlei materialen kwam ik bij de bibliotheek waar ik deze materialen klaarzette in de ruimte die hiervoor gebruikt mocht worden.
Ruim voordat de middagsessie begon, was er al een aantal kinderen dat graag mee wilde doen.
Toen de kinderen allemaal “binnen” waren, startte ik met de korte instructie. Ik maakte daarbij gebruik van de voorbeelden die ik mee had genomen en twee filmpjes waarop te zien was welke “Bewegende Blikjes” andere kinderen hadden gebouwd.
Nadat iedereen had gezien welke materialen en welk gereedschap er was, gingen de kinderen enthousiast aan het werk.
Na zo’n anderhalf uur hard werken, gingen deze kinderen met hun door hen zelf gemaakte “Bewegende Blikje” huiswaarts.
Bij de avondsessie was er weer een mooi aantal kinderen dat ruim op tijd aanwezig was.
Uiteraard kregen deze kinderen ook uitleg over het “bouwen” en over de beschikbare materialen en gereedschappen.
Deze groep kinderen ging ook zeer gedreven en goed aan het werk om het “Bewegende Blikje” zo te maken en te laten bewegen als zij bedacht hadden.
Net als bij de vorige momenten was het mooi om ook dit keer te zien hoe de kinderen bouwden, uitprobeerden, verbeterden, verfraaiden, (zichzelf) vragen stelden, problemen oplosten, doorzetten en plezier hadden én aansluitend blij met en trots op hun door hen zelf gemaakte “Bewegende Blikje” naar huis gingen.
Mocht u ook interesse hebben in “Bewegend Blikje Bouwen”, of interesse hebben in lessen computational thinking bijvoorbeeld gekoppeld aan deze activiteit? Neem dan contact op.