Op woensdag 27 februari verzorgden Sportaccommodatie ’t Timpke, NatasUnik (Natasja Hoekstra) en Het Fluoriet (Sandra Legters) samen een mooi gevarieerd programma: “Braingames” en zwemmen.

De kinderen uit diverse “uithoeken van Berkelland” waren mooi op tijd aanwezig. Het was bij hun binnenkomst te merken dat ze nieuwsgierig waren naar wat ze precies zouden gaan doen.

Toen de hele groep “compleet” was, kregen de kinderen korte uitleg van Natasja waarmee ze vlot aan de slag konden met de “bordspellen” waaruit ze konden kiezen. Er waren spellen bij die in twee- of meertallen gespeeld konden worden en er waren ook spellen bij die individueel gespeeld konden worden. Welke spellen de kinderen ook kozen: bij ieder spel werden kinderen uitgedaagd om (puzzelend, logisch denkend) diverse “problemen” op te lossen.

Er bleek genoeg gevarieerde stof tot nadenken te zijn en de kinderen hebben (soms met een beetje hulp / coaching) laten zien dat ze beschikken over doorzettingsvermogen.

Na een welverdiende korte pauze waarin de kinderen even wat konden drinken en wat lekkers kregen, was het tijd om klaar te maken voor het tweede deel van het ochtendprogramma.

Toen alle kinderen in de sporthal waren en ze de gymschoenen aan hadden, kregen zij uitleg over de diverse samenwerkings- /team(denk- en puzzel)spellen die klaargezet waren. Nadat de kinderen in groepjes ingedeeld waren, gingen zij met hun groepje in een soort circuitvorm aan de slag met de diverse spellen.

Ik vond het bijzonder om te zien dat kinderen, ongeacht of ze elkaar wel of niet goed kenden, zich over het algemeen erg goed inzetten om elkaar zo goed mogelijk te helpen bij de spellen. Daar waar het samenwerken soms wat lastig was, werden kinderen door Natasja of mij gecoacht en bleek dat andere kinderen goed in staat waren om om te gaan met en ruimte te geven aan de onderlinge verschillen.

In de tijd dat de kinderen hard werkten aan de spellen die bijdragen aan het ontwikkelen van 21ste eeuwse vaardigheden, verzorgde het personeel van ’t Timpke een lunch die er, terwijl er gezellig gekletst werd, in ging als koek 🙂

De kinderen die deze dag meededen met het gezamenlijke aanbod, hadden een bevoorrechte positie: zij mochten voordat het bad opengesteld was voor “algemene” gasten samen alvast beginnen met de verfrissende duik.

Voldaan (en soms ook best moe) gingen de kinderen rond 15.00 u aankleden. Aansluitend kregen zij ter afsluiting van dit evenement ieder een certificaat.

Als we afgaan op de reacties die we achteraf van kinderen en ouders kregen, hebben we de indruk dat de kinderen het erg naar hun zin hebben gehad bij hun deelname aan dit unieke, gezamenlijke aanbod.

Ik kijk met tevredenheid en plezier terug op deze mooie en gezellige dag waarbij er niet alleen door de kinderen, maar ook door de drie “volwassenpartijen” goed en plezierig samengewerkt werd en ik kijk uit naar volgende mogelijkheden voor samenwerking om opnieuw mooi aanbod te kunnen verzorgen.

Ook geïnteresseerd in soortgelijk of ander aanbod van Het Fluoriet en/of één van de genoemde partners? Neem gerust contact op!

Categorieën: Geen categorie