Op donderdag 25 april en maandag 29 april verzorgden NatasUnik en Het Fluoriet de workshop “Raak!”

Donderdag waren we te gast bij Palio bij Henk ten Dolle in Winterswijk en maandag waren we bij wijkgebouw De Koppel in Borculo.

Bij het begin van de workshop werd het thema “Raak!” geïntroduceerd door middel van een filmpje van SchoolTV. Daarna werd er de kinderen gevraagd wat de meerwaarde is van het op afstand “benaderen” van een tegenstander en er werd hen gevraagd op welke manieren je dat zou kunnen doen.

Aansluitend gingen de kinderen aan de slag met eenvoudige materialen. Ze bouwden niet alleen op verschillende manieren iets doeltreffends, maar bleken daarmee ook echt “Raak!” te kunnen schieten.

De kinderen probeerden hetgeen ze maakten uit. Door het uitproberen konden ze antwoord geven op de volgende vragen: Met welk door jou gemaakt ding kun je het verst schieten? Met welk ding kun je het best een muur(tje) omver schieten? Welk beschikbaar materiaal is het meest geschikt als munitie?

Door deze workshop zijn kinderen meer te weten gekomen over kracht, (veer)energie en constructies.

Het was mooi om te zien hoe nieuwsgierig, creatief en enthousiast de kinderen bouwden en de enthousiaste uitroep “Raak!” was tijdens het uitproberen met grote regelmaat te horen.

We hebben met veel plezier deze workshops voor de kinderen op deze twee locaties verzorgd.

Bij vertrek vroegen kinderen wanneer er weer volgende workshops verzorgd worden. Dat is natuurlijk leuk om te horen en… ja, we hebben nog (veel) meer plannen!

Ook interesse in dit of ander aanbod van NatasUnik en/of Het Fluoriet? Neem gerust contact op!

Categorieën: Geen categorie