Op woensdag 18 september en op vrijdag 20 september verzorgde ik namens Muziek en Kunstwijs voor Bieblab Kunstwijs van Bibliotheek Oost-Achterhoek (locatie Ruurlo en Eibergen) de workshop “Knikkerbaan bouwen”.

In de uitnodiging werden kinderen die (technisch) creatief zijn en meer wilden weten en ervaren over krachten, snelheid en versnelling opgeroepen om mee te doen.

Allereerst maakten de kinderen op een speelse manier, terwijl ze samen werkten, kennis met de genoemde concepten.

Daarna gingen de kinderen druk in de weer met het voornamelijk kosteloos materiaal. Diverse materialen en oplossingen werden uitgeprobeerd en getest. Niet alles lukte meteen zoals kinderen dat eerst bedacht hadden. Daar waar nodig stelden de kinderen hun werk bij. Soms moest er bijvoorbeeld iets gedaan worden aan de stevigheid van een bouwwerk en soms werd bijvoorbeeld de hellingshoek van de baan bijgesteld. Ondanks dat niet alles meteen “op rolletjes liep”, zetten de kinderen goed door.

Uiteindelijk lukte het iedereen om een goed werkend parcours te bouwen waar ze (terecht) trots op waren.

Het enthousiasme van de kinderen tijdens de workshop en de enthousiaste reacties van zowel kinderen als ouders maken dat ik met heel veel plezier op deze workshop terug kijk. Bekijk ook even het filmpje helemaal onderaan deze pagina 🙂

Categorieën: Geen categorie