Van 5 oktober tot en met 20 oktober was de Europese Codeweek. Dit internationale “evenement” is een burgerinitiatief dat er op gericht is om programmeren en digitale vaardigheden op een leuke, aantrekkelijke manier voor iedereen bereikbaar te maken.

Het doel van dit initiatief is:

“Leren programmeren helpt ons de snel veranderende wereld om ons heen te begrijpen, ons begrip van de werking van technologie te vergroten en vaardigheden en mogelijkheden te ontwikkelen om nieuwe ideeën te ontdekken en te innoveren.” (https://codeweek.eu/).

Dat sluit naadloos aan bij dat waar Het Fluoriet voor staat.

NatasUnik Lab en Het Fluoriet organiseerden als onderdeel van de Europese Codeweek in Berkelland twee keer twee en in Haaksbergen een set van twee workshops met spelvormen op het gebied van programmeren voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Hoe dat was, is te zien in onderstaand filmpje:

 

Categorieën: Geen categorie