Op woensdag 22 januari en op vrijdag 24 januari verzorgde ik namens Muziek en Kunstwijs voor Bieblab Kunstwijs van Bibliotheek Oost-Achterhoek (locatie Ruurlo en Eibergen) de workshop “Robots programmeren”.

 

In de uitnodiging werden kinderen die het leuk lijkt om een beetje te “puzzelen”, oplossingen voor “problemen” te verzinnen en met verschillende robots te werken opgeroepen om mee te doen.

We startten door met elkaar te bespreken welke robots de kinderen al eens tegen waren gekomen en te praten over wat robots kunnen doen.

 

Nadat er kort iets verteld was over de uitdagende opdrachten en materialen gingen de kinderen in groepjes aan het werk. Na een tijdje wisselden de kinderen zodat de kinderen met alle opdrachten en materialen werkten.

 

De betrokkenheid van de kinderen was groot en er werd goed samen nagedacht en gewerkt om met de robots de opdrachten uit te voeren. Het was erg mooi om te zien hoe goed de kinderen aan het werk waren en om te zien hoeveel plezier er aan beleefden!

Categorieën: Geen categorie