Scholengemeenschap Harreveld (school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs cluster 4) organiseerde in de voorjaarsvakantie in het kader van projectweken een week met als thema “Digitaal en 21 eeuwse vaardigheden”.

De maandag, woensdag en donderdag in de voorjaarsvakantie verzorgde ik vanuit Het Fluoriet op uitnodiging van Wilda Kobes aan verschillende groepen jongeren van 12 tot 18 jaar van deze school workshops Bewegend Blikje bouwen (gekoppeld aan computational thinking).

Het waren workshops voor jongeren van de gesloten afdeling.

Deze jongeren verblijven tot een half jaar op deze school en in die periode wordt bekeken welke behandeling er nodig is en waar ze daarna naar toe gaan. Sommigen gaan weer terug naar de thuissituatie anderen naar een volgende behandellocatie.

Deze jongeren kunnen in de vakanties dus niet naar huis en krijgen dan een aangepast programma met verschillende workshops.

Het was voor mij de eerste keer dat ik aanbod op het VSO verzorgde. Pittig dat je door allerlei omstandigheden zo jong al zoveel meegemaakt hebt waar ik (gelukkig) geen weet van heb; kwetsbare mensen. Ik vond het bijzonder om te zien hoe onzeker sommigen bij het begin van de workshop waren, hoe ze toch aan de slag gingen en uiteindelijk glimoogjes van plezier en trots hadden toen ze hun werk af hadden!

Categorieën: Geen categorie