Een aantal weken voor de vakantie werd er gevraagd of ik de workshop “Bewegend Blikje Bouwen” wilde verzorgen voor kinderen van de Vordense Avonturijn vestiging BSO Aquarius bij basisschool De Hoge Voorde.

De leeftijd van de deelnemende kinderen zou naar verwachting variëren tussen de 4 en 10 jaar. Omdat ik inschatte dat het “Blikje Bouwen” voor een aantal jongste kinderen misschien wat minder geschikt zou kunnen zijn, besloot ik de kinderen de gelegenheid te bieden om ook op een andere manier een “robotje” te maken.

We begonnen de workshop buiten met een gesprekje over waar de kinderen aan denken als ze het woord “stroom” horen. Na het korte gesprekje waarin ook andere aspecten (o.a. stroomkring) aan de orde kwamen en een inleidend spel gingen we naar binnen waar ik aan hand van mijn prototypes van “Blikje” en “Botje” 😉 wat uitleg gaf.

Aansluitend gingen de kinderen aan het werk. Het was mooi om te zien dat sommige jongere kinderen succesvol de uitdaging aangingen om zelf een “Blikje” te maken en dat sommige oudere kinderen met veel plezier aan de slag gingen met het maken van een “Botje”. Ieder had de kans op om op de manier die bij hem of haar paste zelf oplossingen te bedenken en uit te voeren voor hetgeen ze graag wilden maken; er werd goed gewerkt.

Het was leuk om te merken dat de kinderen vol trots hun werk aan leidsters van de andere groepen lieten zien en om na afloop de vraag te horen of ik wellicht nog eens iets zou willen betekenen voor Avonturijn: ja, ik kom, uiteraard, graag nog eens terug!

 

 

Categorieën: Geen categorie