In oktober is er niet alleen de Kinderboekenweek, maar ook de Europese Codeweek.

Dit internationale “evenement” dat start op 5 oktober en eindigt op 20 oktober is een burgerinitiatief dat er op gericht is om programmeren en digitale vaardigheden op een leuke, aantrekkelijke manier voor iedereen bereikbaar te maken.

Het doel van dit initiatief is:

“Leren programmeren helpt ons de snel veranderende wereld om ons heen te begrijpen, ons begrip van de werking van technologie te vergroten en vaardigheden en mogelijkheden te ontwikkelen om nieuwe ideeën te ontdekken en te innoveren.” (https://codeweek.eu/).

Dat sluit naadloos aan bij dat waar Het Fluoriet voor staat.

NatasUnik Lab en Het Fluoriet organiseren als onderdeel van de Europese Codeweek in Berkelland twee keer twee en in Haaksbergen een set van twee workshops met spelvormen op het gebied van programmeren voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Ben jij tussen 8 en 12 jaar en wil je graag op een speelse manier kennis maken met leren programmeren en wil je eenvoudige robots besturen? Dan kan dat kan op woensdag 2 en 9 oktober (14.30 – 16.30 uur) in Haaksbergen (De Kameleon, Bartokstraat 56), vrijdag 4 en 11 oktober (15.00-17.00 uur) in Borculo (Sportaccomodatie ’t Timpke, Haarloseweg 10) en/ of op donderdag 10 en 17 oktober 2019 (15.00-17.00 uur) in Neede (Hondenuitlaatservice en -dagopvang Snuffelexpress, Bedrijvenweg 9).

Natuurlijk is het mogelijk om, als dat handig is (en het aantal deelnemers het toelaat), deel 1 op een andere locatie te volgen dan deel 2.

Per sessie kunnen er maximaal 10 kinderen mee doen.

De kosten zijn € 10,- per persoon per workshop. Wil je twee keer meedoen, dan betaal je € 17,50 per persoon. Meld bij het aanmelden wanneer / op welke locatie(s) je mee wilt doen.

Aanmelden kan door een bericht te sturen aan: natasunik@gmail.com en/of info@hetfluoriet.nl

Zie ook:

Aanbod in Haaksbergen:

Maak kennis met leren programmeren, deel 1, Haaksbergen, 2 oktober

Maak kennis met leren programmeren, deel 2, Haaksbergen, 9 oktober

Aanbod in Borculo:

Maak kennis met leren programmeren, deel 1, Borculo, 4 oktober

Maak kennis met leren programmeren, deel 2, Borculo, 11 oktober

Aanbod in Neede:

Maak kennis met leren programmeren, deel 1, Neede, 10, oktober

Maak kennis met leren programmeren, deel 2, Neede, 17 oktober

Categorieën: Geen categorie