Op zaterdag 12 oktober was het zover: de tweede editie van het Berkelland Friends Festival (BFF) in het gemeentehuis van de Gemeente Berkelland. Bij dit festival voor iedereen in en om Berkelland, maar ook (ver) daar buiten gaat het om de verbinding tussen statushouders en autochtone Berkellanders.

Er was een mooi gevarieerd programma met diverse activiteiten. De officiële aftrap werd verzorgd door burgemeester Joost van Oostrum. Aansluitend vertelde de nu 19 jarige statushouder Kibrom over zijn vlucht die hij begon toen hij 13 was.

Daarna was er een programma met muziek, sport, spel, een kindervoorstelling en lekker eten en drinken.

NatasUnik Lab en Het Fluoriet verzorgden in het kader van dit festival en in het kader van de Europese Codeweek  “Beeld-Code-Taal”, een combinatie van taal, afbeeldingen en kennis maken met computational thinking en programmeren. Voor degenen voor wie het (unplugged) programmeren net een brug te ver was, waren er door NatasUnik en Het Fluoriet andere activiteiten beschikbaar binnen het thema “code” en “robot”.

Het was mooi om te zien dat er veel interesse van zowel jong als oud(er) was en dat ook de mensen die eerst wat afwachtend het lokaal binnen keken, toch hun angst overwonnen en aan de slag gingen om voor de eerste keer een robotje te programmeren. De stralende gezichten van de mensen nadat het hen gelukt was om de robot op de door hen bedoelde bestemming (een van de afbeeldingen (met tekst) van begrippen die voor nieuwkomers van belang zijn) te krijgen, spraken boekdelen.

In het programma was er rekening gehouden met ongeveer een uur input van NatasUnik en Het Fluoriet, maar de belangstelling was zo groot dat we er voor hebben gekozen om bezoekers veel langer de gelegenheid te bieden om mee te doen en zo kennis te maken met (leren) programmeren.

We kijken met heel veel plezier terug op deze drukbezochte middag waarin het iedereen heel goed lukte om door middel van beeld én code én taal met elkaar te communiceren en er samen een heel mooie middag van te maken.

Wij vonden het erg leuk om deze workshop zo te maken dat er voor iedereen wat te beleven én te leren was.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op, we vertellen er graag meer over: NatasUnik en Het Fluoriet

 

Categorieën: Geen categorie